Tre slags mad, der får mig igennem migræneanfald

Migræne er simpelthen noget af det værste, der findes. Ikke kun fordi det er umuligt at foretage sig noget, men også fordi det kan vare i dagevis og give ubehagelige efterdønninger i lang tid efterfølgende. Det er svært at få mad ned, fordi jeg har kvalme. Men hvis jeg ikke spiser, får jeg det endnu værre! Det er umuligt at vinde… Heldigvis har jeg fundet tre slags mad, jeg rent faktisk kan få mig igennem et migræneanfald – eller i hvert fald formindske dem lidt.

Du kan læse lidt mere om migrænetriggere og ‘cravings’ i denne amerikanske artikel fra en rigtig god side, jeg tit besøger, migraine.com.

Mine migræneanfald

Her er lige lidt baggrundsinfo om mine migræneanfald: Mine migræner ligner hinanden ret meget. De er alle sammen højresidige og sidder som en skarp smerte i øjenregionen. Fælles for dem alle er også, at de giver mig en slags ‘cravings’ eller længsel efter bestemte typer mad. Det sker hver gang, at jeg har lyst til noget helt særligt, enten ekstremt sødt eller ekstremt salt. Og jeg har fundet ud af, at hvis jeg giver efter og spiser det, jeg har lyst til, kan jeg faktisk godt få det bedre.

Pizza

Pizza. Måske menneskets bedste ven, ikke sandt? Jeg elsker pizza. Jeg kan muligvis altid klemme et stykke ned. Medmindre jeg selvfølgelig ligger med dundrende hovedpine og overvældende kvalme. Pizza er heller ikke videre sundt, så der burde ikke rigtig være noget i det min krop kræver, mens jeg har det dårligt.

Alligevel er det som om pizza kan hjælpe mig med at få det bedre. Smeltet ost, tomatsauce og en god skorpe er åbenbart lige det, min krop og mit hoved er allermest klar på at spise, når hovedet er ved at eksplodere. Og når jeg så lige får nippet til den første bid er det som om mit hoved sender mig et stille ‘tak’ og falder en smule til ro. Tak til dig, pizza.

Tomatsuppe

Nu jeg kommer til at tænke over det ligger tomatsuppe egentlig ret tæt op af pizza. Den varme, gennemtrængende smag af tomat er nem at få ned og kræver ikke alt for meget af mine smagsløg.

Det er måske ikke det vildeste gourmetmåltid, men tomatsuppe på dåse fra Heinz gør altså underværker – gerne med en klat kold skyr i midten til at gøre varmen mere udholdelig.

Kanelgifler

Okay, endelig noget mad uden tomat! Men endnu engang noget, som jeg ellers stort set aldrig rører, men som jeg kan få helt sygelig lyst til, når migrænen banker på.

Måske er det remoncen med overvældende mængder sukker, der hjælper, måske er det bare fordi det føles syndigt at spise kanelgifler eller kanelsnegle… Uanset hvad er det godt. Sukker kan faktisk godt give mig et boost, fordi kroppen får noget hurtigt brændsel fyldt på, og selvom det ikke er den sunde slags brændsel, så siger jeg ja tak, hvis jeg har det skidt.

…og alt det, jeg ikke kan spise

Det er fuldstændig umuligt for mig at få noget ned, der bare minder om noget røget. Røget laks, rygeost, whiskey (ok, heller ikke den bedste kur mod hovedpine. Eller hvad?)… alt med røg kan faktisk gøre min migræne meget værre eller sommetider endda få mig til at kaste op.

Lakrids er også et no-go, men det er det også selvom jeg ikke har migræne. Og så alle slags mad, der lugter meget af karakteristiske krydderier såsom chili eller karry.

Jeg nægter at styre mine lyster

Som underoverskriften siger: jeg nægter at styre mine lyster. I hvert fald ikke, når jeg ligger underdrejet med migræne. Hvis der findes noget derude, der kan gøre et anfald bedre, så tager jeg det gerne.

Pizza, tomatsuppe, kanelgifler er de tre typer mad, der kan hjælpe mig igennem et anfald. Hvis jeg er på arbejde og ikke kan komme til et pizzaslice, tager jeg i stedet en kop stærk kaffe eller et stykke slik. Det er måske ikke de sundeste vaner, men det er endnu mere usundt ikke at spise og drikke, fordi man har det dårligt – for så får man det bare endnu dårligere.

Prøv at identificere, om du også har nogle særlige ‘cravings’ og så giv din krop det, den tigger om. Måske virker det også for dig!

Hvis man skulle koge mig ned til et koncentrat, en bouillonterning af mine værdier og motivationer, så ville det blive til 1 del tekstforfatter, 1 del kroniker og 1 del katteglad pizzaelsker. Det er forhåbentlig ikke for mange dele
Indlæg oprettet 14

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen