Komplikationer efter operation? Dem tackler jeg med humor

Den 4. november blev jeg opereret i højre skulder for tredje gang – den fjerde gang, jeg sammenlagt er blevet opereret i skuldrene. Målet var at gøre min hypermobile skulder mere stabil og forhåbentlig mindske smerterne, som virkelig har plaget mig de sidste par år. Men noget gik (måske) galt. Jeg kan nemlig ikke bruge min højre arm normalt endnu og har nervesmerter i hele armen samt en ‘død’ følelse i huden. Den bedste medicin? Humor!

Den tager jeg i stiv arm

“Sender I ikke lidt god kARMa, så jeg kan tage det her i stiv arm? Bare giv den hele armen med det, jeg lover ikke at give jer en kold skulder.”

Sådan skrev jeg forleden på Facebook. Det var ikke et forsøg på at fortrænge den uheldige situation, jeg står i, men en måde at gøre det lidt nemmere for mig selv.

Dagen efter operation. Lidt smadret og iført en smart, blå plastik-sag fra hospitalet, men i godt humør

Flere af mine nærmeste har nemlig lagt mærke til min galgenhumor som jeg ofte benytter mig af i forbindelse med mine kroniske smerter. Ikke kun i forbindelse med de komplikationer, der lige er opstået ved den seneste operation, men også helt generelt. Humor er med til at trække det tragi(komi)ske i alle mine udfordringer ned på et mere nærværende plan, og det hjælper mig med at forholde mig til mine problemstillinger på en realistisk og nøgtern måde.

Op med humøret, det skal nok gå

Der er kun gået lidt under to uger siden min skulderoperation. Det er derfor stadig for tidligt at sige noget om, hvorvidt den opståede nerveskade er permanent eller ej. Det vil sige, at det lige så godt kan gå over, og det er da herligt! Jeg sørger for at gøre mit for, at det bliver bedre, og det samme gør mit kompetente team på Hvidovre Hospital.

Skulle den skade nu alligevel vise sig at være permanent, så er det ikke det værste, der kan ske. Jeg vil for eksempel meget hellere mangle en arm end et ben! Og jeg vil også hellere klare mig med én arm end at undvære min humor. Også selvom min humor til tider både er plat og morbid.

Hvis man skulle koge mig ned til et koncentrat, en bouillonterning af mine værdier og motivationer, så ville det blive til 1 del tekstforfatter, 1 del kroniker og 1 del katteglad pizzaelsker. Det er forhåbentlig ikke for mange dele
Indlæg oprettet 14

Relaterede indlæg

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen